vrijdag 8 november 2013

Pompoencake

Een vriendin vraagt of ik een taart wil bakken voor haar verjaardag. Nou houd ik wel van bakken, het is een leuke manier om creatief bezig te zijn. Zo ziet het bakken bij mij er dan uit.

Het recept voor pompoencake is als volgt.
- 2 kop suiker
- 1 1/4 kop  olie
- 1 theelepel vanille
- 2 kop gepureerde pompoen
- 4 eieren
- 2 kop meel
- 3 theelepel bakpoeder
- 2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel

Ik zoek mijn ingrediƫnten bij elkaar. Bij het meten van de pompoen kom ik erachter dat ik niet genoeg heb. Geen 2 kopjes, hooguit 1 ruime kop vol. Ok dan. Ik heb net worteltjes gekocht, dan rasp ik die en doe ik dat erbij.
Vanille.... heb ik niet. Dan maar wat meer kaneel. Maar wacht! Ik heb koekkruiden! Dat moet veel lekkerder zijn dan alleen maar kaneel. Weet je wat, ik strooi gewoon heel veel koekkruiden erdoorheen. Hetzelfde doe ik met zout, bakpoeder en bakingsoda. Gewoon pakje openmaken en strooien maar, komt vast goed.
Meel. Tja. Ik ben net een beetje bezig met gezond eten, en ik heb volkorenmeel staan. Weet je wat, ik gebruik gewoon volkorenmeel. Klinkt gezond toch? Pompoenworteltaart met volkorenmeel?

Voor het glazuur gebruik ik een pot gemberjam die mij al een poosje aan zit te staren in de koelkast. Daar meng ik wat roomkaas doorheen. Gewoon, op de gok. Op de taart smeren en hopen dat het goed smaakt. Daar strooi ik wat gecarameliseerde pompoenpitten overheen.
Bij mij thuis zijn recepten een suggestie ;-).


(alle taarten op een rij. die van mij bleek goed gelukt te zijn. gelukkig maar, want zeker weten doe ik het nooit als ik van het recept afwijk)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk als je reageert. Bedankt!